Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Na novi strani Delavnice.si vpisanih že več kot 100 servisnih delavnic!

09.04.2020

Na novi strani Delavnice.si vpisanih že več kot 100 servisnih delavnic!

IMG-20191203-WA0088.jpg

Delavnice.si je projekt, s katerim želimo pri Avto Akademiji vsem mehaničnim delavnicam in lastnikom vozil v Sloveniji ponuditi pregledno spletno platformo, preko katere bodo uporabniki dostopali do podatkov o servisiranju in vzdrževanju vozil in vrstah popravil, mehaniki pa do nasvetov v obdobju covid-19. Za idejo stoji Avto Akademija, katere poslanstvo je s teoretičnimi in praktičnimi izobraževanji vsem mehanikom in serviserjem v Sloveniji ponujati sprotno, tehnično izobraževanje serviserjev osebnih in poltovornih vozil. V izobraževalni ustanovi Avto Akademija pa smo našli rešitev, kako vrniti udeležencem izobraževanj nekaj, s čimer se jim lahko vsaj delno oddolžimo za izkazano zaupanje v preteklosti. Pripravili smo spletno platformo, ki bi povezala iskalce in ponudnike storitev vzdrževanja in popravila motornih vozil.

"V kolektivu smo opazili, da se na trgu trenutno pojavlja veliko vprašanj voznikov, kje se sploh lahko opravljajo nujna popravila vozil in katere delavnice trenutno delujejo. Prav tako pa te delavnice potrebujejo mesto kjer potencialne iskalce storitev lahko obvestijo o svoji ponudbi. V odgovor na to smo z našo informacijsko službo razvili in postavili spletno stičišče Delavnice.si, ki se vseskozi posodablja in nadgrajuje," pravi tehnični inštruktor in vodja Avto Akademije Primož Rožnik, ki s ponosom pove, da se je na interaktivni zemljevid v samo nekaj dneh delovanja spletne platforme Delavnice.si vpisalo že več kot 100 ponudnikov servisnih in drugih avtomehaničnih storitev iz vse Slovenije. V to spletno stičišče se namreč lahko vključijo prav vsi registrirani avtoserviserji, ki v teh časih opravljajo storitve nujnega vzdrževanja vozil. "Nekatera območja so se odzvala hitreje, druga se še bodo. Je pa v osrednjeslovenski regiji zagotovo večja koncentracija podjetij, kjer zaposleni lahko delajo od doma in se posledično ne potrebujejo voziti v službo ter je s tem povezano tudi manjše povpraševanje in ponudba storitev," pravi Rožnik in dodaja, da bodo stran sproti nadgrajevali z določenimi nasveti za serviserje in voznike vozil, ki so vezani na trenutno obdobje Covida-19.

IMG_20200123_002128.jpg

Veliko vprašanj, tako s strani mehanikov kot strank na primer je, kje je ločnica med nujno in nenujno storitvijo? Na servisih je trenutno dovoljeno opravljati vsa nujna popravila vozil, brez katerih bi bila varnost vozil in udeležencev v prometu ogrožena oziroma vožnja z njimi sploh ne bi bila mogoča. V to ne spada redno vzdrževanje z zamenjavo olja motorja, menjava zimskih pnevmatik za letne, odprava manjših napak v delovanju motorja ali sistemov, ki niso neposredno povezani z varnostjo vožnje, odprava manjših poškodb karoserije, itd.

IMG-20191203-WA0066.jpg

Med nujna popravila pa spadajo na primer zamenjave delov zavornega sistema, podvozja, uničenih pnevmatik in platišč, zamenjave delov motorja in prenosa, ki onemogočajo normalno delovanje pogonskega sklopa, žarnic ter tudi brisalcev vetrobranskega stekla.