Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Kateri motorji se najbolj kvarijo?

17.07.2022

Najbolj pokvarljivi motorji_1.jpg

So nemški in japonski avtomobili res najbolj kakovostni, kot je morda veljalo nekdaj, ali pa so se karte v zadnjem desetletju ali dveh premešale? Za jamstva specializirano britansko podjetje Warranty Direct je postreglo s podatki, ki vas bodo morda presenetili.

Warranty Direct je iz svojih podatkov o popravilih znotraj jamstev prišlo do zanimivih podatkov o kvarljivosti avtomobilov. Osredotočili so se le na zanesljivost motorjev in upoštevali le avtomobilske znamke z dovolj velikim številom primerkov, da so podatki lahko merodajni. Njihovo merilo je bilo vsaj 50 vozil, medtem ko so bili razni eksoti (Ferrari in podobni) zaradi tega iz raziskave izvzeti.

Najbolj pokvarljivi motorji_2.jpg

Podjetje nudi jamstvo za vozila z manj kot 160.000 prevoženimi kilometri in zagotavlja kritje do 210.000 kilometrov. A je povprečen avtomobil v veliko boljši formi, saj ima povprečno okoli 80.000 prevoženih kilometrov in je star okoli šest let.

Torej, dani podatki v tabeli odražajo pogostost okvar v odstotkih, nanašajo pa se le na mehanske dele motorja (glava, blok, ročični mehanizem, turbo polnilnik, hladilnik, …) Ste presenečeni nad najvišje uvrščenimi znamkami? Menite, da je 40 znamk osvojilo pravilna mesta ali vaše izkušnje trdijo drugače?

Najbolj pokvarljivi motorji_3.jpg

Najbolj pokvarljivi motorji.jpg