Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Poznate razlike med Bilsteinovimi amortizerji?

23.02.2023

BIlstein B4 B6 B8_1.jpg

Bilstein v ponudbi nadomestnih amortizerjev ponuja veliko možnosti. Da bi bila izbira lažja, vam tu ponujamo ključne razlike med modeli B4, B6 in B8.

Ko stranka za svoj avtomobil potrebuje zamenjavo amortizerja, je treba postreči z dobrim nasvetom. Bilstein je seveda odlična izbira, a ni vsak primeren za vsakega uporabnika, četudi ga je možno namestiti na njihov avtomobil. Kje so torej glavne razlike med amortizerji B4, B6 in B8?

BIlstein B4 B6 B8_2.jpg

BILSTEIN B4: Kot prvi dan z novim avtomobilom

Serija B4 je torej najboljši približek tistemu, kar je imel avtomobil nameščeno na dan, ko je zapeljal iz tovarne. Kot pravi Mustafa Yavuz iz tehnične podpore pri podjetju Bilstein, je v večini primerov nadomestni amortizer Bilstein B4 OE prava izbira. Če je bila stranka zadovoljna z voznimi lastnostmi nepoškodovanega originalnega vzmetenja, je B4 pravi zanjo. Ta amortizer ponuja najvišjo kakovost originalne opreme in ima visoko pokritost trga ter razpoložljivost, zato delavnice z njim ne morejo zgrešiti.

BIlstein B4 B6 B8_3.png

BILSTEIN B6: Izboljšana originalna zamenjava za bolj zahtevne

Amortizerji B6 nudijo večjo zmogljivost za različne zahtevne vsakodnevne situacije. S posebno nastavitvijo blaženja so še posebej primerni za vozila, ki so pogosto močno obremenjena, denimo za priklopnike (počitniške prikolice). Uporaba amortizerjev Bilstein B6 je priporočljiva tudi za zunanje obremenitve, kot je nosilec za kolesa s težkimi električnimi kolesi. Dodatna teža v zadnjem delu občutno poveča obremenitev na zadnjo os, to pa lahko poslabša stabilnost vozila. Seveda je nekoliko čvrstejše vzmetenje na kožo pisano tudi bolj dinamičnim voznikom, ki uživajo v izboljšanih voznih lastnostih. Od leta 2022 je na voljo tudi posebna linija izdelkov Bilstein B6 Camper in B6 Camper Advanced, ki je namenjena avtodomom.

Tako Bilstein B4 kot Bilstein B6 ne zahtevata vpisa v homologacijski karton in se ju lahko brez težav namesti na vozilo.

BIlstein B4 B6 B8_4.jpg

BILSTEIN B8: Najzmogljivejši, posebej za spuščena vozila

Model B8 je bil razvit na osnovi amortizerja Bilstein B6, gre pa za visoko zmogljiv amortizer najzmogljivejše avtomobile. Amortizer je skrajšan in je primeren za uporabo s krajšimi, športnimi vzmetmi. Namenjen je tistim, ki od svojega avtomobila zahtevajo največ. Zasnovan je za skoraj vsa originalna športna podvozja ter nudi opazno prednost v smislu varnosti in športnosti.