Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Vzdrževanje visokonapetostnih osebnih vozil

13.05.2024

Bosch_01.jpg

Bosch je na Tehnološki konferenci v Portorožu predstavil področje vzdrževanja visokonapetostnih osebnih vozil.

Bosch podpira delavnice z obsežno ponudbo diagnostičnih rešitev, tehničnih nadomestnih delov in servisnih delov za sodobne pogone - tudi za hibride in električna vozila.

Elektromobilnost je v porastu. Število novih registracij baterijskih in hibridnih vozil (BEV/HEV) narašča. Zato so vozila na električni pogon že zdavnaj izstopila iz svoje niše in vse pogosteje prihajajo tudi v neodvisne servisne delavnice. Tako visokonapetostni sektor čedalje bolj postaja sestavni del tradicionalnih delavnic. To potrjuje tudi vse večje povpraševanje po usposabljanju in opremi za delavnice.

Bosch_02.jpg

Bosch - močan partner za diagnostiko in nadomestne dele

Bosch kot razvijalec inovativnih rešitev in dobavitelj tehnologije hibridnih in električnih pogonov za originalno opremo oblikuje tehnološke spremembe na trgu vozil in delavnic. Bosch zelo dobro pozna tehnične zahteve vozil, zato njegova ponudba na poprodajnem trgu vključuje visokokakovostne servisne in nadomestne dele, servisne enote klimatskih naprav, testno opremo, spletno diagnostično programsko opremo ESI[tronic] 2.0 ter storitve usposabljanja in tehnične podpore.

Bosch_03.jpg

Bosch - celovite rešitve ter paket za podporo pri vzdrževanju in popravilih

Vedno večje število hibridnih in električnih vozil na cestah predstavlja povsem nove izzive za avtomobilske delavnice. Delo na električnih in hibridnih vozilih zahteva posebno znanje. Poleg tega morajo biti delavci v delavnicah posebej usposobljeni za delo na visoko napetostnih sistemih v električnih in hibridnih vozilih. Boscheva podpora delavnicam pri izvajanju popravil je med drugim zagotovljena z diagnostično programsko opremo ESI[tronic] 2.0 Online. V standardnem obsegu trenutno zajema več kot 200 modelov električnih in hibridnih vozil ter se nenehno širi. S programom ESI[tronic] 2.0 Online lahko odčitate in dokumentirate tudi stanje visokonapetostnih baterij.

Usposabljanje za delo z visokonapetostnimi sistemi

Veliko delovnih mest na področju električnih in hibridnih vozil zahteva veliko znanja o zapleteni visokonapetostni tehnologiji. To vključuje sodobno diagnostično in preizkusno opremo, poznavanje pravnih in varnostnih vidikov ter informacije o tem, kako se izogniti smrtno nevarnim električnim udarom. Da bi izpolnil te zahteve, Bosch ponuja tečaje usposabljanja za visokonapetostne strokovnjake (HVE).